כיום כאמור, חוויית הקניות השתנתה וכוללת פלטפורמה חדשה שצוברת תאוצה מיום ליום, אשר מחליפה לעיתים קרובות את חווית הקניות ה"אמיתית" – וזוהי חוויית הקניות האינטרנטית, הנאה משיטוט בין חנויות וירטואליות, כשהכל בעצם נעשה מתוך המחשב או הסמארטפון. חוויית הקניות השתנתה ועל מנת לנצל אותה לטובתנו, כבעלי חנות וירטואלית, יש להבין את המאפיינים שלה.
כמו בקניות ה"מסורתיות" – הגולש יכול להגיע לאתר של חנות וירטואלית תוך ידיעה ברורה מה הוא רוצה לקנות והיכן הוא רוצה לקנות זאת. לחילופין, הגולש יכול לשוטט בין האתרים השונים עד שימצא את החנות שתמצא חן בעיניו ובה הוא ישאר "לשוטט בין המדפים" למשך זמן רב ארוך יותר. הבחירה הזו של הגולש בחנות שמוצאת חן בעיניו תלויה בשני היבטים: חוויית המשתמש (UX - User Experience) וממשק המשתמש (UX - User Experience), שניהם מתייחסים לאופי בו הגולש חווה ותופש את החנות, מתחבר אליה ולקלות השימוש בה. בקיצור – כמה האתר של החנות הוירטואלית יפה ומעניין וכמה קל לקנות בו מבלי להסתבך שלא לצורך. יפה, קל ומהיר הן מילות המפתח.
איפיון נכון של חוויית המשתמש וממשק המשתמש יביא לכך שהגולש ישאר זמן רב יותר בתוך האתר וימשיך לגלוש בו, דבר שיגדיל את הסיכוי שהוא יבצע בו את הרכישה שהוא מחפש ושאתם מכוונים אליה. איפיון נכון ויעיל נעשה על ידי מומחי UI ו- UX שלהם הניסיון והידע המתאים כדי להתאים לחנות הוירטואלית את הכלים והעיצוב הנכונים לה וללקוחות הפוטנציאליים שלה. כך, שכלל האלמנטים שמרכיבים את האתר – החל מתמונות, סרטונים, פלטת הצבעים, הגרפיקה ואפילו מיקום כפתורי הניווט – כולם ישרתו את המטרה שלשמה קיים האתר – למכור ללקוח.
צוות המומחים שלנו ב-simply smart בעל הידע המתאים והניסיון ב-IX/UX ויוכל לסייע בבנייה של חנות וירטואלית מוצלחת. כזו, שמצליחה לתפוס את תשומת ליבם של הלקוחות הנכנסים לאתר וללוות אותם בתהליך הקנייה עד לתשלום. כמו כן, יוכלו לסייע לקדם את האתר וליצור תנועה רבה אליו, כי אתר מעולה לא מספיק, צריך גם לקדם אותו ברשת.